(Cevizli veya Bademli)
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
500 gram taze baklava
yufkası 250 gram sade veya
margarin yağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya badem.
Şurubu için:
3 bardak toz şeker
2 bardak su
1 kaşık limon suyu.
1. Hazır yufkalar düz bir yerde yine düzgünce açılır. Tepsiye göre kenarlarından kesilir.
2. Tepsi yağlanır, ilk yufka tepsiye yerleştirilir. Eritilmiş ılık yağ sürülür, böylece yufkaların yarısı yağlanarak birbiri üzerine konur. Kenarlardan artıp, kesilen parçalar da yufka aralarına yerleştirilir.
3. Yarısı tamamen döşenen yufkalar üzerine bir çay bardağı çekilmiş ceviz veya badem serpilir. Aynı şekilde kalan yufkalar aralan yağlanmak suretiyle döşenir, tamamlanır.
4. Bilindiği gibi istenilen şekilde baklava dilimleri kesilir. Kalan yağ kızdırılarak üzerine dökülür.
5. Orta sıcaklıktaki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
6. Baklava fırına verilirken 3-3.5 bardak şeker, iki bardak su ile kaynatılır, bir kaşık limon suyu katılır, beş dakika kadar daha kaynatılır, ocaktan alınır. Baklava fırından çıkıncaya kadar bir tarafta tutulur.
7. Fırından çıkan baklavaya şurubu dökülür, şurubunu çekip, soğuyuncaya kadar bekletilir, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder