GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 su bardağı şeker 1.5 su bardağı çiçek
yağı 1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un 3 yumurta
6 yemek kaşığı tahin (3'ü hamurun üzerine)
1 paket kabartma tozu.
1. İki su bardağı şeker ile üç yumurta iyice çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip karıştırılır.
2. Yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış tepsiye karışan malzemeler dökülür, düzlenir. Üzerine ayrılan tahin dökülür, sürülür, hepsinin üzerine de susam serpilir. Bekletilmeden fırına verilir, pişirilir.
NOT: Kekler kalıba tam doldurulmaz. Kabarma payı daima göz önünde tutulur.
AKLINIZDA BULUNSUN
Keki kalıptan çıkarmak içinKeki kalıptan kolayca çıkarmak için, fırından çıkarıldıktan sonra 15 dikaka kadar kabıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin, sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip keki dışarı alın.
Kalıbın dışını soğuk suyla ıslattığınız bezle silmek de işinizi kolaylaştırır. Keki pişirmeden önce bitkisel yağla yağlayın, yada altına yağlı kâğıt serin.
GEREKLİ MALZEME
5 yumurta, 1 bardak un
1 bardaktan biraz eksik şeker
1 fincan ayıklanmış çekirdeksiz üzüm
1 fincan kuş üzümü (ayıklanmış)
1 fincan pudra şekeri
1 küçük paket vanilya
1 miktar limon kabuğu rendesi.
0 yorum:
Yorum Gönder