.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

18 Temmuz 2010 Pazar

Çiğ Köfte

18 Temmuz 2010 Pazar |
ÇİĞ KÖFTE

YAPILIŞI

1. Islatılmış, suyu süzülmüş bulgur, kıyma ile iyice yoğrulur, âdeta koyu bir macun haline getirilir.

2. Tuz, karabiber, kimyon, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kırmızı biber salçası, domates salçası katılarak yoğurmaya devam edilir. Ara sıra elle çok az su vermek suretiyle bulgurlar yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Tadına tuzuna bakılır, az ise, az olan malzemeden ilâve edilir (Tuzu, biberi gibi).

3. Köftelerin yoğurma işi bitince küçük lokmalar alınarak elle sıkılır. Bir servis tabağına yeşil marul yaprakları döşenir, onun üzerine köfteler aralıklı olarak sıralaranır. Köfteler ne kadar çabuk yenirse o kadar iyi olur.

NOT: Kullanılacak kıyma yağsız ve sinirsiz etten iki bıçakla kıyılarak yapılırsa köfte daha leziz olur.

-Bir de et tahta tokmakla dövülerek, et tahtası üzerinde iyice hamur gibi eriyinceye kadar bir işlem yapılır ki bu da güzel olur.

- Kıymayı hazır alacaksak et iki üç defa ince makineden geçirilir, köfteler öyle yapılır.

ÇİĞ KÖFTE (Diyarbakır usulü) YAPILIŞI

1. Karabiber, salça, kimyon, pul biber, yarım kilo ince köftelik bulgur yıkanmadan konur. Elle, bulgur yumuşayıncaya kadar, ara sıra bir bardak sudan dökmek suretiyle yoğrulur.

2. Yumuşayan bu karışım içerisine yağsız kıyma, yeterince tuz katılarak bir saat daha devamlı yoğrulur.

AKLINIZDA BULUNSUN

Çocukları düzene nasıl alıştırmalı?

Çocukları tertibe alıştırmak için her şeyden önce onlara iyi örnek olmalıdır. Annesi ve babası düzenli olan çocuk ister istemez küçük yaştan düzene alışır. Aynı zamanda çocuğa eşyanın değerini, yapılacak veya yapılmayacak şeyleri öğretmek gerekir. Çocuk, koltuk ve kanepelerin üzerinde dolaşılmayacağım, eşyaları kirletmenin, parçalamanın doğru olmadığını, her tarafın dağıtılmaması gerektiğini bilmelidir. Çocuk çok küçük yaşta bile eşyalarını kendi toplamaya alışmalıdır. Ancak bu şeklide düzenli ve tertipli olur.

3. Son olarak ince kıyılmış soğan ve maydanoz katılır, karıştırılır.

4. Bu işler bittikten sonra köfteler halinde elle sıkılarak bir tabağa döşenmiş yeşil marul yaprakları üzerine sıralanır. Hemen yenirse daha lezzetli olur. Onun için bu köfte yeneceği zamana yakın yapılmalıdır.

NOT: Bir evvelki çiğ köftede anlatıldığı gibi kıyma ki bıçak arasında kıyılırsa etin suyu kaçmayacağından daha lezzetli olur. Fakat bu beceri isteyen bir iştir, onun için kıymayı birkaç defa ince ilistirli et makinesinden geçirmek icabeder.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri