GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
30 adet yarma küçük
sert şeftali 1 su bardağı şeker Yarım limon suyu 3 bardak su.
1. Şeftaliler ovularak tek tek güzelce yıkanır. Kabukları soyulur. Bıçakla ikiye ayrılır, çekirdeği alınır.
2. Bir tencereye üç bardak su ve yarım limon suyu sıkılır. Bu suyun içerisine yıkanmış, ayıklanmış şeftaliler katılır. Şekeri de karıştırılır.
3. Hepsi birlikte şeftaliler yumuşayıncaya kadar kapalı olarak pişirilir. Ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır. Soğuyunca kaplara alınıp servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Şeftali hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, idrar yollarını temizler. Safra kesesi ve böbrekler için çok faydalıdır. Suyu mide ağrılarına iyi gelir. Şeftali yapraklarından yapılan çay safra kesesi ve böbrek taşlarını düşürür. Şeftali çiçeklerinden 10 gramı, 150 gram suda altı saat bırakıp, 25 gram şeker ilâvesiyle eritilir. Çocuklara barsaklannı yumuşatıcı olarak verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder