GEREKLİ MALZEMELERİ
10 yumurta
200 gram Şam fıstığı(Antep fıstığı)
1 bardak pudra şekeri
6 kahve fincanı un
1.5 çorba kaşığı tereyağı,
4.5 bardak su
3 su bardağı toz şeker
1 kaşık limon suyu.
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
1. Yumurtalar kırılır, sarıları beyazlarından ayrılır.
2. Sarıları ayrı bir kapta pudra şekeri ile boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
3. Diğer tarafta yumurtaların beyazları bir fiske tuzla kar haline gelinceye kadar bir telle çırpılır. (Bu işlem elektrikli bir karıştırıcı ile de yapılabilir.)
4. Kar gibi beyaz hâle getirilmiş yumurta beyazları, kabukları soyulmuş, makinede çekilmiş iç Antep fıstığı, elenmiş un ve çırpılmış sarılara ilâve edilir, karıştırılır.
5. Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılır, orta hararetteki fırında pişirilir, çıkarılır. Üzerine bir bardak kaynar su gezdirilerek tekrar fırına verilir. Fırında beş dakika kadar tutulur, çıkarılır.
6. Üçbuçuk bardak suda üç bardak şeker eritilir, bir kaşık limon suyu katılır, kaynatılır.
7. Şurup; kaynar olarak şam tatlısı da ılımış olarak. Bir kepçe ile tepsinin üzerine dökerek yedirilir.
8. Soğuyunca kesilerek servis tabağına alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder