YAPILIŞI
1. Beş yumurta şekerle ılık bir yerde telle iyice çırpılır.
2. Elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, ayıklanmış, yıkanıp kurutulmuş çekirdeksiz üzüm ve kuş üzümü hep birlikte harmanlanır, yumurtalı şekere ilâve edilir, iyice karıştırılır.
3. Kalıbın her tarafı yağlanır, birkaç dakika sonra kalıbın içerisine bir avuç un atılır, kalıp sallanarak unun her
tarafa bulanması sağlanır, artan un olursa kalıptan bir yere dökülür. Yağlanıp, unlanmış kalıba kek dökülür, üzeri düzeltilir, hemen önceden orta sıcaklıkta kızdırılmış fırına verilir. İyice pişirilir.
Fırından alınır, soğuyunca kalıptan kenarları bir bıçakla gezdirilerek ayrılır ve bir yere aktarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir, dilimlere keserek servis yapılır.
NOT:
Keklerde bazen üzümler dibe çöker. Bunu önlemek için, üzümlerin bir kısmını unla karıştırmak, sonra diğer malzemelerle harman yapmak, diğer yarısını da kek kalıba konarken üzerine serpmek lâzımdır.
0 yorum:
Yorum Gönder