GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Armutlar dörde bölünür. İçinin çekirdekleri alınır. Kabukları soyulur. Temiz suya konur.
2. Diğer bir kaba 3-4 bardak su katılır, yarım limon sıkılır.
3. Bir numaradaki kaptan armutlar suları süzülerek iki numaradaki limonlu su üzerine konur. Armutlar yu
5 kadar ayva (bir kg.) 2 bardak şeker 4 bardak su.
500 gram çilek 1 bardak su 1 bardak şeker.
muşayıncaya kadar pişirilir.
4. Üzerine şekeri katılır. Beş dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Soğuyunca servis yapılır.
NOT: Bazı kimseler armut kompostosuna karanfil de koyarlar. Armutlar su ile kaynatılmaya hazırlanırken beş altı karanfil atmak kâfidir. O zaman daha hoş kokulu olur.
0 yorum:
Yorum Gönder