GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
250 gram kuru kayısı 1.5 bardak şeker 1 çay bardağı su Yarım limon suyu.
1. Ikiyüz elli gram kuru çekirdeksiz kayısı güzelce yıkandıktan sonra akşamdan bol su içerisinde ıslatılır.
2. Sabahleyin bir buçuk bardak şekere bir küçük çay bardağı su katılır, bir iki dakika kaynatılır. Akşamdan ıslatılan kayısılar, sudan alınır, suları süzülür, kaynayan şekere katılır, karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu sıkılır. Hafif ateşte şekeri biraz koyulaşıncaya kadar kaynamaya devam edilir.
3. Tencere ateşten alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır, şurubu da üzerlerine dökülür. Kaymak konarak servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Bazı reçeller koyu gibi görünürler. Soğuyunca duru olabilirler. O zaman en iyisi reçeli bir tepsiye döküp üzerine bir tülbent örterek güneşte koyulaştırmaktır
Mendil:
Zamandan kazanmak istiyorsanız, ütüleyeceğiniz bütün mendilleri elinizden geldiği kadar düzgün bir şekilde üst üste yerleştirin. Üzerinden ütüyle geçin. Sonra en alttaki üste gelecek şekilde mendilleri ters yüz edip bir daha ütüleyin.
- Ütünüz buharlı ise buzdolabınızın buzluğunda birikmiş karları eritin, o suyu kullanın. Ütünüzün buharlı su salan delikleri kireçlenmeyecek, böylelikle tıkanmayacaktır.
GEREKLİ MALZEME
1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
10-15 kadar karanfil
Nohut kadar şap.
0 yorum:
Yorum Gönder