GEREKLİ MALZEMELERİ
5 yumurta
1 paket (250 gr.)yağ
1 bardak şeker
3 bardak ince irmik.
Şurubu için:
4 bardak şeker 4 bardak su.
HAZIRLANMASI VE YAPILIŞl
1. Bir tencereye bir bardak şeker, beş yumurta kırılır, içindeki şeker eriyinceye kadar ara vermeden karıştırılır, dövülür.
2. Bir paket yağ hafif ateşte (Bilhassa tereyağı olursa tatlımız daha lezzetli olur) eritilir. Bu yağ elle ovularak ayrı bir yerde üç bardak irmiğe yedirilir. Yağlı irmiğin üzerine akacak kadar su ilâve edilir, karıştırılır.
3. Yumurtaların üzerine yağlı irmik katılır, hepsi birlikte karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür, fırına verilir.
4. Revani fırında pişmekte iken bir tencerede dört bardak şekerle dört bardak su kaynatılır.
5. Fırında pişirilip çıkarılan Revani üzerine kaynar vaziyette dökülür. Soğuyunca baklava dilimleri gibi kesilir.
NOT:
Bu revani Filibeli tatlıcı Faik Usta'dan öğrenilmiştir.
0 yorum:
Yorum Gönder