GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 su bardağı şeftali
marmelat ı 1 çay bardağı kıyılmış
fındık 10-15 tane ağartılmış
bütün fındık 1 kaşık tereyağı Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı
pudra şekeri:
1. Tuz, şeker, yumurtalar karıştırılır, köpük haline gelinceye kadar çırpılır. İçerisine elenmiş 2 çay bardağı un azar azar karıştırılarak yedirilir.
2. Dikdörtgen bir tepsi yağlanır.üzerine bir yağlı kâğıt serilir. Yağlı kâğıdın da üzeri yağlanır. Bir numaradaki karışık malzemeler tepsideki yağlı kâğıdın üzerine dökülür, spatula ile tepsinin üzerine düzgünce yayılır. Bir çay bardağının yarısından fazla kıyılmış fındık hamur üzerine serpilir, elle hafifçe basarak yerleştirilir. Kızgın fırına verilir. On dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır. Nemli bir bez üzerine başaşağı edilir. Böylece altta olan yağlı kâğıt üste gelir. Yağlı kâğıt pişen pandispanyanın üzerinden zedelenmeden alınır.
3. Hemen üzerine marmelâtın yarısından fazlası dökülür, yayılır. Pandispanya henüz ılıkken yanlamasına sarılır. Böylece marmelât pandispanya katları arasında kalır. Sarılırken yanlardan marmelât taşacak olursa spatula ile alınır. Hemen rulo kuru bir beze sarılır, soğuyuncaya kadar bekletilir ve açılmaması sağlanmış olur.
4. Rulo pasta, sarılı bezden alınır. Servis tabağına konur. Kenardan taşan ve kalan marmelât rulonun üzerine sürülür. En üste, kalan kıyılmış fındık serpiştirilir. Aralarına her bir dilime denk gelecek şekilde bütün fındıklar dizilir. Hepsinin üzerine de pudra şeker ekilir. Keskin bir bıçakla dilimler halinde kesilir, servis yapılır.
NOT:
Pasta rulo yapılırken uzunlamasına (mevsimi ise) muz konursa kesilirken daha hoş bir görünüm sağlar.
AKLINIZDA BULUNSUN
- Kek kalıbını yağlıyacağım diye elinizle veya fırçayla yağı süreıseniz gereksiz yere yağı harcarsınız ve ziyan olmasına yol açarsınız. Oysa, kek kalıbınızın dibine biraz yağ koyun fırına sürerek eritin. Kalıbı sallayarak yağın her tarafına bulaşmasını sağlayın.
- Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyarsanız kalıbın yanmasını önlersiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder