GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
125 gr. (yarım paket) margarin veya tereyağı
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
1.5 bardak süt 4 yumurta
3 bardak şeker 3 bardak su
2 bardak ayçiçek yağı.
1. Üç bardak su ile üç bardak şeker ve bir tatlı kaşığı limon suyu on dakika kadar kaynatılır, ateşten indirilip soğumağa bırakılır.
2. Yarım paket yağ bir tencerede eritilir, içine iki bardaktan biraz eksik ince irmik konur. Hafif ateş üzerinde miyanesi gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılırak kavrulur. Miyanesi gelince üzerine soğuk olarak iki bardak süt dökülür, karıştırılır, çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletilir.
3. Tekrar karıştırılır, soğutulur. Dört yumurta birer birer kırılıp, iyice yedirilir.
4. Hamurdan küçük parçalar alarak avuçlar içerisinde yuvarlayıp bir kaba dizilir.
5. Bir tavada iki bardak ayçiçek yağıyla kızartıp, yağı süzülerek soğuk şurup içerisine atılır.
GEREKLİ MALZEME
2 su bardağı iri boy irmik
1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. Şurubu için:
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su.
0 yorum:
Yorum Gönder