GEREKLİ MALZEMELERİ
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan (5 adet)
1 kuru soğan
2 orta büyüklükte domates
2 dal taze nane
1 limon
1 küçük demet maydanoz
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
Yeterince tuz
Bir miktar marul veya asma yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANMASI VE YAPILIŞI
1. Ayıklanmış ince bulgur evvelâ ılık suyla yıkanır. Suyu süzülür. Üzerine iki bardak kaynar su dökülür, karıştırılır, ağzı kapatılarak bir müddet bırakılır.
2. Yeşil soğanlar küçük küçük doğranır. Maydanoz, nane kıyılır. Domatesin kabukları soyularak o da küçük parçalara doğranır.
3. Bulgurun kapağı açılır. Üzerine kırmızı biber, rendelenmiş kuru soğan, tuz katılarak yoğrulur.
4. Bunun üzerine 2 numaradaki malzemeler eklenir, hepsinin üzerine zeytinyağı dökülür, limon sıkılır, iyice kaşıkla karıştırılır.
5. Servis yapılırken tabakların kenarlarına haşlanmış asma yaprağı veya çiğ olarak yıkanmış marul yaprakları konur. Öylece servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder