GEREKLİ MALZEME
8 adet elma (750 gr.) 1 su bardağı şeker 4 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu.
YAPILIŞI
1. Elmaların kabukları soyulmadan oyacakla ortası baştan sona kadar delinerek çekirdekleri çıkarılır, kabukları sonra soyulur. Bir tenceredeki suya konur.
2. Hepsi bittekten sonra dört bardak suya bir tatlı kaşığı limon suyu konur. Elmalarla birlikte kaynamaya bırakılır. Elmalar yumuşayıp piştikten sonra şekeri konur. Beş dakika kadar kaynatılır. Ateşten alınır. Soğutulmuş olarak sofraya getirilir.
Arzuya göre elmalar soyulur, ikiye bölündükten sonra çekirdekleri çıkarılır. İstenilen parçalar bölmek suretiyle de yapılır.
Elma kompostosunu ekşi elmadan yapmak daha lezzetli olur. O zaman limon sıkılmaz.
0 yorum:
Yorum Gönder