GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Ekşi narlar fazla yenmez, hele çekirdekleri iri olanlar hiç yenmez. Bunları değerlendirmek için kaynatmadan şurubunu yapmak çok yerinde olur. Ekşi narların suyu sıkılarak alınır, süzülür. Bir kavanoza konur. Üzerine aldığı kadar toz şeker katılır. Bir müddet karıştırılır. Buzdolabında saklanır, zaman zaman buzdolabından alınarak bir kaşıkla karıştırılır. Bir zaman sonra şeker nar suyu içerisinde eriyecektir. Gerektiğinde misafire güzel bir ikram şerbeti olur.
NOT:
Nar şurubu, limon şurubu gibi ateşte kaynatılarak da yapılır fakat narın güzel lezzeti kaybolur.
Limon şurubunda ikinci tarifimiz gibi çok koyu şeker şurubuna nar suyunu karıştırmakla da yapılır. Bu daha uygun olur.
AKLINIZDA BULUNSUN
Vanilyalı şeker: *
200 gram pudra şekerini bir paket vanilyayla karıştırarak elde edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder