GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
4 adet patlıcan 2 bardak yoğurt 2 fincan zeytinyağı Yarım limon 4 adet yeşil biber 2 irice domates Yeterince tuz.
1. Patlıcanların kabukları tamamen soyulur. Tuzlu sıcak su içerisine küçük parçalar halinde doğranıp haşlanır. Suyu süzülür. Üzerine limon sıkılır. Tahta kaşıkla güzelce ezilir.
2. Yeşil biberler doğranır, yağda kavrulur, üzerine domatesler doğranır, onunla da kavurulur. Ateşten alınır.
3. Patlıcanlar belli olmayacak şekilde yoğurtla karıştırılıp biraz tuz serpilir.
4. Servis tabaklarına düzgünce taksim edilir ve yayılır. Üzerine doğranıp az yağla kavrulmuş biber ve domates döşenir, yağı gezdirilir. Servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder