GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
3 kilo ince yaprak 1 kilo tuz.
1. Üzüm yaprağının ince ve filiz renginde olanlarından üç kilo alınır, (izmir yöresinde çekirdeksiz üzüm yaprakları tercih edilir).
2. Yapraklar beşer onar alınarak aralarına tuz serpilir.
3. Bir kavanoz içerisine yerleştirilir. Üzerine bir ağırlıkla bastırılır, geri kalan tuz, yaprakların üzerini basacak
AKLINIZDA BULUNSUN
Tuzluğunuzdaki tuzun rutubetlenmeyip iyi akması için:
Tuzluklardaki tuz rutubetten hemen etkilenir. Kullanılacağı zaman hemen akmaz, bu da bizim canımızı sıkar. O zaman kapağı açıp dökmeye çalışırız, bu defa topan halinde yemeğimize birden dökülüverir, bu daha da can sıkar. Halbuki bunun kolayı var: tuzluğa tuz koyarken on onbeş tane kadar pirinç koyarsanız tuzdaki rutubeti alacağından kolaylıkla akar.
0 yorum:
Yorum Gönder