GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Süt bir fiske tuzla kaynatılır.
2. Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta bir çay bardağı suda ezilir.
3. Kaynamakta olan sütten bir kaşık alınır, bu ezilen nişastalı maddelere karıştırılır, sonra üç, dört kaşık daha alınır, karıştırılır.
4. İyice karıştırılan nişastalı, pirinç unlu maddeler süt içerisine sicim gibi akıtılır, bir taraftan da tahta kaşıkla top top olmaması için dikkatlice çabuk çabuk karıştırmaya devam edilir. Hepsi yirmi dakika kadar dibini de tutmamasına dikkat edilerek iyice kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır, düz bir kap içerisine ince olarak düzgünce dökülür.
5. Soğuyunca küçük düz kaplara alınır, üzerine pudra şekeri dökülür, gülsuyu serpilerek yenir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Kesik süt:
Kesilme tehlikesi gösteren süte biraz pudra şekeri eklerseniz bu can sıkıcı durumu önleyebilirsi
niz.
Karbonat atarak da sütün kesilmesini önleyebilirsiniz.
Süt lekesi:
- Yıkanabilen kumaştaysa sabunlu bezle silin.
- Yıkanmaz kumaştaysa benzine batırılmış bir bezle bastırmadan silin. Elin hafif temasıyla benzini uçurun. Sonra ılık suyla durulayın ve nemli bezle tersinden ütüleyin.
Sobanızı temizlerken ellerinize bulaşan kurum lekesini temizlemek için en güzel çare limon suyuyla ovmaktır. Elleriniz tertemiz oluverirler.
0 yorum:
Yorum Gönder