GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 fincan kırıktı beyaz
pirinç
1 silme kaşık nişasta 1 silme kaşık pirinç
unu 1 tutam tuz.
Krema.
1. Bir buçuk su bardağı su içerisinde bir fincan ayıklanmış, yıkanmış pirinç ateş üzerinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır, ateşten indirilir. Bir tahta kaşıkla iyice ezerek dövülür.
2. Başka bir tencereye 4 bardak süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz, haşlanıp, ezilen pirinç katılır, karıştırılır, kaynamaya bırakılır.
3. Yine ayrı küçük bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte biraz su ile ezilir. Kaynamakta olan 2 numaradaki malzemeden birkaç kaşık alınır. Karıştırarak pirinç unu ve nişasta 2 numaradaki malzemeler üzerine bir taraftan kaşıkla karıştırılarak sicim gibi akıtılır, yine karıştırmaya devam edilir, bilhassa top top olmamasına dikkat edilir. On dakika kadar kaynatılır, ocaktan alınır. Hemen kâselere taksim edilir.
Arzu edilirse dövülmüş badem veya yeşil fıstık, fındık serpilir.
Frında Sütlaç.
Fırında Sütlaç:
Fırında ateşe dayanacak kaplar içerisine sütlaçlar şöyle konur: Boş bir tepsiye bir miktar su katılır, üzerine sütlâçlar dizilir. Fırının yalnız üzeri kızdırılır. Böylece sütlaçların yalnız üzeri kızartılmış olur.
Sütlaçlara pişmeye yakın vanilya da katılabilir, gülsulu sütlâcı da sevenler vardır. Arzuya göre bunlardan biri konabilir.
4 bardak süt
1 fincan pirinç unu
Yarım fincan nişasta
1 fiske tuz
1 bardak pudra şekeri.
0 yorum:
Yorum Gönder