GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
3 ufak baş beyaz lahana
1 baş sarımsak
8-10 adet nohut tanesi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limon Yeterince % 6'lık tuzlu su.
Turşu kurmada genellikle beyaz ve ufak başlı lahanalar kullanılır. Bunların dış kalın yaprakları alındıktan sonra geriye kalan kısmı ya dört parçaya bölünür veya çok iri olarak doğranır. Doğranan lahanalar ya haşlanmadan veya kaynar suda 1.5-2 dakika haşlanıp soğutulduktan sonra turşusu yapılır. Yapılan bu haşlama lahanayı yumuşattığı gibi, kurulan turşunun da çabuk olmasını sağlar. Yalnız haşlama lahananın beyaz olan rengini hafif değiştirdiği gibi ayrıca yenirken onun gıcırtılı durumunu da yok eder. . Lahanalar ister çiğ isterse haşlanmış olsunlar, turşu kavanozuna konurken aralarına yarım kilo kadar sivri biber, az miktarda kereviz yaprağı ile soyulup ikiye bölünmüş sarmısak dişleri, 7-8 adet nohut tanesi, 2 yemek kaşığı şeker, halka şeklinde dilinmiş bir limon,
0 yorum:
Yorum Gönder