YAPILIŞI
1. Süte şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuz katılarak kaynatılır.
2. Ayrı bir tencereye dört yumurtanın sarısı, kalan şeker ile vanilya tozu da katılarak telle güzelce dövülür. Sonra pirinç unu, nişasta (Patates nişastası tercih edilir) katılarak tekrar karıştırılır, bir iki dakika dövülür.
3. Dövülen bu malzemeler içerisine soğumaya bırakılan süt sicim gibi akıtılarak bir taraftan da tel ile güzelce karıştırılarak ateş üzerine konur. Ateş üzerinde iken telle tencerenin dibinden ve etrafından süratlice karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Koyulaşınca hemen tabaklara alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
NOT:
Bu kremanın içerisine 2 numaradaki işlem yapılırken çikolata kıyarak veya yarım fincan kakao koyarak çikolatalı krema da yapılabilir. Hatta pişerken istenilen reçellerden biri de katılır.
GEREKLİ MALZEME
2 adet mandalina
2 bardak süt
1 bardak şeker
3 yumurtanın sarısı 1 çay bardağı un Yarım bardak su.
0 yorum:
Yorum Gönder