GEREKLİ MALZEME
4 bardak süt 1 bardak şeker 1 çay bardağı badem 1 fincan pirinç unu 1 kaşık nişasta 1 fiske tuz
1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı.
YAPILIŞI
Keşkül
1. Eskiden buna keşkülü fukara denirdi. Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alınır, parmak uçlarıyla bademler bastırılarak kabuklarından çıkarılır. Ya havanda dövülür veya püre makinesinden geçirilir. En iyisi bademler üzerine toz şeker serperek havanda macun gibi dövmektir.
2. Bu bademlerin yarısından ziyadesi alınarak kaynamakta olan dört bardak süt ve şekere katılır.
3. Pirinç unu, nişastayı bir çay bardağı soğuk su içinde ezip, süte macun gibi akıtarak devamlı karıştırılır. Bir fiske tuz da katılır. Bu karıştırma yirmi dakika kadar tahta kaşıkla yapılır. Koyulaşıp, sakız gibi olunca kalan macun haline getirilmiş bademler ilâve edilir. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir, tabaklara alınır.
4. Üzerine arzuya göre hindistan cevizi tozu, kavrulmuş çam fıstığı veya kuvrulmuş tuzsuz Antep fıstığı serpilir.
GEREKLİ MALZEME
4 bardak süt 1 bardak şeker 4 adet yumurta sarısı 1 fincan pirinç unu Yarım fincan nişasta 1 tutam tuz
1 kahve kaşığı toz vanilya.
0 yorum:
Yorum Gönder