YAPILIŞI
1. Süt iyice kaynatılır, şekeri konur yine kaynatılır.
2. Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir.
3. Kaynayan şekerli sütten birkaç kaşık pirinç unlu nişasta eriyiğine konur, hemen karıştırılır.
4. Üç numaradaki bu karışım kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak akıtılır. Bir tahta kaşıkla dibini de kazıyarak çabuk çabuk 20-30 dakika kadar iyice muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir.
5. Kalınca bir tepsiye gayet hafif yağ (sade yağı olursa daha iyi olur) sürülür. Pişen muhallebi bir buçuk parmak kalınlığında düzgünce dökülür.
6. Kızgın ateş üzerinde kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çevire altının yanık bir hal alması temin edilir. Bu işlem biraz beceri isteyen bir iştir. Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateşten alınır. İyice soğumaya terk edilir. Hatta buzdolabına konur. Kare halinde parçalara kesilir. Bir spatula ile dibi kazınarak alınır, servis tabağına ters yüz edilirek konur. Üzerine gül suyu dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder