GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
4 bardak koyun sütü
6 yumurta
1 bardak şeker.
1. Süte şeker katılarak güzelce pişirilir. Ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
2. Altı yumurta kırılır, beyazıyla birlikte güzelce çırpılır, soğuyan süte karıştırılır.
3. Yumurtayla şekerli süt tekrar güzelce karıştırılır, bir tepsiye dökülür. Sıcak fırına sürülür. Üzeri pul pul kahverengi oluncaya kadar pişirilir.
4. Soğutulduktan sonra hemen yenilmelidir. Bir kısmı ayrılıp bekletilmez, hepsi birden yenir. Parçalandıktan sonra biraz durunca sulanır.
NOT:
Bu tarifi Pirlepe'den gelen soydaşlarımızdan aldık. Orada Türkler arasında pek meşhurmuş, unutulmasını istemedik.
4 bardak koyun sütü 6 yumurta 6 kaşık un
1 fincan şeker. Şurubu için
2 bardak şeker 1.5 bardak su.
0 yorum:
Yorum Gönder