GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Önceden bir yumurta çırpılır, buna soğuk süt, nişasta, şeker (Bir buçuk bardak şekerden 2 çorba kaşığı şeker karamel için ayrılır) eklenip, iyice karıştırılır. Bir kenara konur.
Kuru bir tencerenin dibine, ayırdığımız 2 çorba kaşığı şeker konur. Tencere hafif ateş üzerine oturtulur. Şeker eriyip, biraz esmerleşinceye kadar karıştırılmadan ocakta tutulur. Üzerine yarım bardak su dökülür, eriyinceye kadar kaynatılır.
Buna evelce hazırlanmış olan bir numaradaki malzemeler eklenir, tahta bir kaşıkla devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir, ineceğine yakın margarin eklenir, bir taşım daha kaynatılır, ocaktan alınır. Uygun servis kaplarına alınarak buzdolabında soğutulur. Servis yaparken üzerine kıyılmış fındık serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder