YAPILIŞI
1. Şeker su ile kaynatılır, limon suyu katılır, köpükleri alınır, soğumaya bırakılır.
2. Kadayıflar ister yağlı kadayıfta olduğu gibi yağla ovulur, ister sade kadayıfta olduğu gibi yapılır, yağ konmaz.
3. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı elde ayrılıp koparılarak döşenir. Üzerine ceviz ya da badem serpilir, kalan kadayıflar da bunlar üzerine döşenir. Üzeri el ayalarıyla bastırılır, biraz sıkıştırılarak düzgün bir hale getirilir.
4. Fırına verilir. Üzeri hafifçe kızarınca bilinen şekilde ters yüz edilir, yine tepsiye kaydırılır, üzeri de iyice kızartılır. Fırından çıkarılır, ılık hale getirilen şeker şerbeti, üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder