YAPILIŞI
1. Bir litre süt ocağa konup, kaynatılır, aşağı yukarı bu kaynatma karıştırıp savururak on beş dakika kadar devam ettirilir. Şekeri konur, karıştırılır, kaynatılır.
2. Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç unu ile toz haline getirilmiş sakız, az bir soğuk su içerisinde ezilir.
3. Kaynamakta olan şekerli sütten üç kaşık kadar alınır
Geleneksel tatlılarımızdan biri olan "Aşure" sütlüsü de yapılabilen hafif bir tatlıdır.
pirinç unu nişasta ve sakız ile karıştırılır. Sonra bu karışan malzemeler ocakta kaynamakta olan şekerli süte sicim gibi akıtılır, bir fiske tuz katılır, bir taraftan da süratlice karıştırılır. Ononbeş dakika kadar daha muhallebi dövülüp, pişirilir. Dibini tutmaması için dikkat edilir.
4. Pişen muhallebi tabaklara alınır.
5. Arzuya göre üzerine tuzsuz yeşil fıstık ve dövülmüş badem serpilir.
GEREKLİ MALZEME
6 yaprak güllâç 3 bardak süt 1 bardak toz şeker 1 çay bardağı iç (dövülmüş ceviz vb.).
0 yorum:
Yorum Gönder