GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1.5 kilo aşurelik buğday
1 kilo torba yoğurdu 3 adet soğan 1 fincan kuru nane 1 kaşık acı kırmızı biber Yeterince tuz.
GEREKLİ MALZEME
1 kilo kuru soğan 3 kilo olgun domates 1 kilo kımızı biber(Acı veya tatlı, arzuya göre), 3 bardak su Aldığı kadar un (5-6 kilo kadar)
3 kilo yoğurt, 2 bağ nane, yeterince tuz. 1 kibrit kutusu kadar yaş veya 1 kaşık kuru maya.
1. Buğday akşamdan yıkanıp kâfi miktarda su ile ateşe konur veya sabahtan akşama kadar ateşte tutulur. Suyunu çekerse zaman zaman su katılır. Taneler yumuşayıp yarılıncaya kadar kaynatılır.
2. Soğanlar rendelenir, bir fincan kuru nane, kırmızı biber ve yeterince tuz pişen buğdaya karıştırılarak iyice yoğrulur, hatta bir et makinesinden geçirilir.
3. 2 numaradaki bu malzemeler bir kaba konur, üstüne yoğurt katılır, hepsi hamur yoğurur gibi iyice yoğrulur.
4. Güneşli bir yere temiz bir bez serilir. Hamur haline gelen, tarhanadan kurabiye büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanıp iyice yassı İti I ir, bez üzerine dizilir, iki tarafı tamamiyle kurutulduktan sonra bir keseye koyup rutubetsiz bir yere asılır.
5. Lüzumundan bir gün evvel yani akşamdan ıslatılıp, iyice su içerisinde eritildikten sonra bildiğimiz gibi çorbası yapılır. Diğerleri gibi bu tarhananın çorbası da güzel olur.
0 yorum:
Yorum Gönder