GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 kilo yerelması
2 orta büyüklükte soğan
2 orta büyüklükte havuç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 küçük demet dereotu
1 kaşık kuru nane
1 limon
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz.
Yerelmaları güzelce yıkanır, kabukları kazınır. Münasip parçalara bölünür, su içerisine atılır. Yağın yarısından fazlasının içerisine soğanlar çentilir, kazınmış havuçlar halka halka kesilir, birlikte hafifçe kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş yerelmaları katılır, çok az bir su ilâvesiyle karıştırılır, bir müddet ateşte tutulur. Üzerine iki bardak su konur, tuzu, şekeri, nanesi serpilir, karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak pişirilir.
Kalan yağla, yıkanmış bir kahve fincanı pirinç kavrulur, 1.5 fincan su, biraz tuz katılır, zeytinyağlı dolmalarda pişirilen pilâv gibi dirice bir pilâv pişirilir. Bu 2 numaradaki malzemeler içerisine katılır. Bir limon sıkılır, karıştırılır. Suyu, tuzu azsa biraz daha eklenir. Hepsi birlikte beş on dakika pişirilir. Ocaktan indirilir. Üzerine dereotu kıyılır. Soğuk olarak servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Yumuşayan fırçalar nasıl sert/eştirilir? Yumuşayan fırçalarınızın kıllarını iyi cins bir sirkeye batınn. Biraz bekletin. Sonra fırçayı kılları alt tarafta kalacak biçimde kurutun. Eski sertliklerini kazanacaklardır.
Zeytinyağı lekesi: Sakın sıcak su veya kolanya kullanmayın. Leke taze iken bir küçük parça ekmek içini yuvarlayıp lekenin üstünde gezdirin. Çıkacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder