GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 adet süt danası beyni veya 2 koyun beyni
2 adet domates
1 küçük demet maydanoz
1 limon suyu veya bir fincan sirke
1 fincan zeytinyağı
Yeterince tuz.
1. Beyin su içerisine konur. Üzerinin zarı, içi zedelenmeden çıkarılır. Güzelce yıkanır. Sirkeli, tuzlu, maydanozlu su içerisinde on dakika kadar pişirilir. Beyinlerin zarları az tazyikle açılan çeşmenin altında da çıkarılabilir.
2. Pişen beyin, haşlanan su içerisinde bir müddet bırakıldıktan sonra servis tabağına alınır, uzunlamasına dilimler halinde kesilir. Zevke göre istif edilir. Üzerine hafifçe tuz serpilir. Kabuğu soyulmuş domateslerle etrafı süslenir. Üzerine birkaç zeytin, kıyılmış maydanoz serpiştirilir.
3. Zeytinyağı, sirke veya limon suyu, biraz da tuz ilâvesiyle bir çatalla çırpılır, beyin salatasının üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder