GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Ufak ve körpe salatalıklar alınır. İyice yıkanır. Yorgan iğnesi ile üzerine delikler açılır.
2. İçerisi sırlı küplere veya cam kavanozlara, arasına asma yaprakları konarak istif edilir
3. Diğer taraftan turşular hakkında bilgi verilirken anlatıldığı gibi % 5'lik tuzlu su hazırlanır ve bu suya yarısı kadar üzüm sirkesi katılır.
4. Tuzlu ve sirkeli su ile çömlek veya kavanoz ağzına kadar doldurulur. Salatalıkların suyun üzerine çıkmaması için üstüne temiz bir tahta ve taş parçası konur. (Kap muhakkak ağzına kadar dolu olmalıdır.) Üzeri örtülür.
5. Tuzlu su ılık halde konursa turşu daha çabuk olur.
0 yorum:
Yorum Gönder