YAPILIŞI
1. İki bardak şeker, bir bardak su içerisinde kaynatılır. Limonu katılır yine kaynatılır, köpüğü alınır, ocaktan indirilir.
2. Beş bardak süt ve şeker kaynatılır, üzerine ayrı bir kapta boza halinde eritilmiş pirinç unu ve nişasta azar azar dökülmek, bir taraftan da karıştırmak suretiyle muhallebide olduğu gibi pişirilir. İyice koyulaştırılır.
3. Yağlanmış bir tepsiye, evvelce yağla ovulmuş olan kadayıfların yarısından fazlası tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde döşenir.
Tepsideki kadayıflar üzerine pişen koyu muhallebi güzelce yayılır.
Tepsinin kenarlarına sarkan kadayıf içe doğru devrilir. Yarıdan az kalmış olan kadayıf da muhallebi üzerine düzgün bir şekilde döşenir. Hafif bastırılır. Bir saat kadar öylece bırakılır.
Tepsi fırına verilir, üzeri hafif kızarınca alt üst edilir, tekrar fırına verilir, üzeri iyice kızarıncaya kadar fırında tutulur.
Fırından çıkan tepsi üzerine 1 numaradaki ılık şurup dökülür, şurubunu çekince servis yapılır. Hafif, lezzetli bir tatlı olur. 323
GEREKLİ MALZEME
Yarım kilo tel kadayıf 4 bardak şeker 3 bardak su 1 kaşık limon suyu 1 kaşık tereyağı.
0 yorum:
Yorum Gönder