GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Sütle şeker kaynatılır, soğumaya bırakılır.
2. Bir kapta kadayıflar parmaklar arasında ayrılır, koparılır. Üzerine erimiş ılık yağ gezdirilir, yağla kadayıflar iyice ovulur. Sonra yağlanmış tepsiye düzgünce döşenir. Üzeri el ayaları ile basılır, biraz sıkıştırılır.
3. Tepsi fırına verilir, üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında tutulur. Fırından çıkarılır, ters çevrilmiş diğer bir tepsi üzerine kadayıfın üstü alta gelmek üzere çevrilir, evvelki tepsi boşaltılır. Bu defa ilk döşenen tepsi
üzerine kaydırılarak bozmadan aktarılır, böylece alt üst olmuş olur. Tekrar fırına sürülür üstü güzelce kızartılır. Fırından çıkarılır.
4. Soğumuş şekerli süt, pişen kadayıfın üzerine gezdirilir. Şurubunu çekmesine kadar bekletilir. Şayet şurubunu çekmezse üzeri kapatılarak çektirilir. Sütle yapılan kadayıflar daha yumuşak olur.
NOT: Sütle yapılan şuruba limon veya limon tuzu katılmaz. Çünkü limon sütü hemen keser.
0 yorum:
Yorum Gönder