YAPILIŞI
1. Şeker su ile kaynatılır, üzerine bir kaşık limon suyu dökülür. Köpüğü alınır. Ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır.
2. Kadayıf bir tencereye konur, elle ayrılır, koparılır, üzerine eritilmiş ılık yağ dökülür. Yağla kadayıflar iyice didiklenip oğulur. Böylece yağ kadayıfa yedirilir.
3. Yağlanmış bir tepsi hazırlanır.
4. Bir fincan içerisine kadayıftan bir parça alınır. Parmak uçları ile fincandaki kadayıflar basılır, iyice sıkıştırılır. İki parmak ucuyla kaydırılarak kubbe halini alır. Yağlanmış tepsiye yavaşça konur, aralıksız olarak fincandan çıkan kadayıflar tepsiye sıralanır.
5. Tepsi fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.
6. Fırından çıkarılan kadayıflar üzerine bir kepçe ile soğutulmuş ılık şurup gezdirilir, tepsinin üzeri kapatılarak şekeri çektirilir.
NOT:
Arzu edilirse fincana kadayıf konurken fincanın yarısı kadayıfla doldurulur, araya herhangi bir içten ceviz ve sair konur, sonra kadayıfla tamamlanır.
500 gram tel kadayıf 300 gram margarin. İçi için:
1.5 su bardağı şeker 5 bardak süt, 1 fincan
pirinç unu, 1 kaşık
nişasta
1 yumurtanın yalnız sarısı, 1 fiske tuz
2 kaşık ince kıyılmış portakal reçeli.
Şurubu için: 2 bardak toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1.5 bardak su.
0 yorum:
Yorum Gönder