GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 adet kara turp
2 adet orta büyüklükte havuç
15 kadar zeytin
1 domates
1 fincandan az zeytinyağı
1 küçük limon suyu veya sirke
Yeterince tuz.
GEREKLİ MALZEME
1 küçük baş karnabahar (500 gram)
1 fincan zeytinyağı
1 fincan sirke veya bir limon
10 adet yeşil veya siyah zeytin
Yeterince tuz.
1. Turplar soyulur, havuçlar bıçakla kazınır, yıkanır. Rendelenir.
2. Bir kapta bu rendelenen turp ve havuç üzerine tuz, limon (sirke) ve zeytinyağı birlikte çırpılıp dökülür, hepsi karıştırılır.
3. Bir servis tabağına alınır, üzeri düzlenir. Zeytinler serpiştirilir. Domates de ince dilimler halinde kesilerek düzenlice konur, servis yıpılır.
0 yorum:
Yorum Gönder