GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Fasulyeler bir gün evvel ayıklanır, yıkanır, bol su ile ıslatılır.
Ertesi gün ıslatılan fasulyeler yıkanır, bolca su konur. Ateşte pişmeye bırakılır, ilk kaynamada üzerine gelen köpükler delikli bir kepçe ile alınır, atılır. Sonra kapağı kapatılarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Pişen fasulyelerin suyu süzülür, soğuk su ile yıkanır, tabaklara bölünür. Üzerine halkalar halinde ince doğranmış soğan döşenir, tuz serpilir, zeytinyağı dökülür. Halkalar halinde katı pişmiş yumurta ile süslenir, zeytinleri serpiştirilir. Limon sıkılır veya sirke dökülür. Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder