GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
500 gram taze turpotu (Yabani)
1 fincan zeytinyağı
1 fincan sirke veya 1 limon
Yeterince tuz.
1. Turpotları köklerinden kesilir, su içerisine atılır. Kumu, toprağı birkaç defa iyice yıkanarak giderilir. Bol su içerisine tuz katılır, kaynarken, yıkanıp suyu süzülmüş turpotları katılır, sert yerleri yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2. Delikli kevgirle alınır, suyu iyice süzülür.
3. Suyu süzülen turpotları servis tabağına alınır.
4. Üzerine, zeytinyağı, sirke veya limon suyu bir arada çatalla çırpılır, haşlanıp suyu süzülmüş servis tabağındaki turpotlarının üzerine gezdirilir, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder