(Limon Tatlısı)
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2.5 bardak elenmiş un
1 çay bardağı şeker 1/4 paket margarin
(60 gr.)
2 yumurta
Yarım bardak limon suyu
1 kahve fincanı pudra şekeri.
Kızartmak için:
2 bardak ayçiçek yağı
1. Un düz bir yerde elekten geçirilir. Üzerine bir çay bardağı toz şeker, eritilmiş fakat sıcak olmayan 250 gramlık paketin dörtte biri yağ, iki yumurta katılır. Yoğururken azar azar limon suyu dökülerek yedirilir. Emek vererek katıca bir hamur yoğrulur.
2. Merdaneyi una bulayarak hamur bıçak sırtı kalınlığında açılır.
3. Hamur ruleti ile yufkalardan bir çok şekiller çıkarılır.
4. Bir tavada yağ kızdırılır, içerisine şekilli hamurlardan aldıği kadar atılır, kızartılır. Kevgirle alınıp, yağları süzülür. Servis tabağına alınır. Üzerine pudra şekeri serpip, afiyetle yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder