GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. İnce çentilmiş soğan bir kaşık yağda sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine yarım fincan un katılır, onunla da beş dakika kadar kavrulur. Bunların üzerine de altı bardak et suyu ilâve edilir, karıştırılır. Ocağa alınır, kaynatılır.
2. İki bardak su ile, soyulmuş, küçük parçalara bölünmüş patatesler iyice pişirilir.
Ocağa kc nur, bir iki dakika kaynatılır, ocaktan alınır.
3. Patatesler ocaktan alınır.
4. İki yumurtanın sarısı bir çatalla çırpılır, bir bardak süt!» iyice karıştırılır. Ocaktan alınan et sulu patates çorba sının içine yavaş yavaş bir taraftan da karıştırılara dökülür.
5. Olduğu gibi tencere ocağa konur. Çorbada kabartı be lirtileri başlayınca ocaktan alınır.
6. Kalan bir kaşık yağla kırmızı biber hafifçe kızartılır çorbanın üzerine dökülür. Bir defa karıştırılır, servi; yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder