250 gram kuşbaşı koyun eti
1 kilo lahana (orta boy)
3 kaşık yağ
2 adet orta boy soğan
1 kaşık domates salçası veya 2 domates
2 bardak su Yeterince tuz, kırmızı biber.
1. Bir baş lahana dörde bölünür, kalın damarları kesilip alınır. Küçük parçalara kesilir. Kaynamakta olan bol suya atılır, haşlanır, suyu süzülür. Hafifçe elle sıkarak suyu tamamen çıkarılır.
2. Bir tencereye yağ, çentümiş soğan konur. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kuşbaşı et dökülür, suyunu çekinceye kadar ateşte tutulur.
3. Kavrulan bu kuşbaşı etler üzerine ya bir kaşık salça, ya da iki domates doğranır. Bunlar da beş dakika kadar kavrulur.
4. Hepsinin üzerine iki bardak su, tuz, kırmızı biber, ilâvesiyle et pişirilir.Sonra doğranmış lahanalar dökülür karıştırılır. Yine pişmeye bırakılır.
NOT: Yarı salça yarı domates kullanmak yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Arzu edilirse lahanalarla birlikte pişen kapuskanın içerisine iki kaşık kadar pirinç veya bulgur da konabilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Patates:
Sakladığınız patateslerin yeşermelerini istemiyorsanız, üzerlerine ezilip toz haline gelmiş odun kömürü serpin.
Patatesleri pişirirken suyuna biraz sirke katın. Hem sapsarı renklerini korur, hem de değişik bir lezzet verir.
Patatesleri haşlarken bir örgü şişiyle uzunluğu yönünde delin ve suya yeterince tuz atın. Suyunu çektirerek pişirirseniz patatesiniz hem daha tatlı olur, hem de vitaminlerini yitirmez. Açtığınız delikler tuzun patateslere geçmesini sağlaylacak ve yine bu delikler sayesinde pişme süresi kısalacaktır.
Patatesleri fırına sürmeden önce onbeş dakika tuzlu suda haşlayın. Pişme süreniz kısalacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder