GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI
500 gram ince çekilmiş kıyma
5 yumurta
Çeyrek bayat ekmek içi
1 çay bardağı un
3 kaşık yağ
Yeterince tuz, karabiber
5-10 yaprak marul
yağlı kağıtlarla fırında yapmayı denediniz mi hiç?
Kıymanın içerisine bir yumurta, ıslatılmış ekmek içi, tuz ve karabiber konur, hepsi güzelce yoğrulur.
2. Dört yumurta katıca pişirilir, kabukları soyulur.
3. Bir numaradaki yoğrulmuş kıyma, iki parça halinde, yağlanmış bir tepside, düzgün bir şekilde, bir santim kalınlığında yayılır. Her bir parçaya, haşlanmış ve kabuğu soyulmuş ikişer yumurta uzunlamasına konur, güzelce sarılır. Un üzerinde yuvarlanır.
4. Yağda çevirerek kızartılır. Bu işlem fırında olursa unlu köfteler hafif yağlanır, yağlı bir tepside fırına sürülür. Böylesi daha güzel olur.
5. Pişen ve kızaran rulolar soğumaya bırakılır. Ilık iken dilim dilim kesilir, yanlarına marul kıyılır, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder