YAPILIŞI
1. Koyunun kaburga kısmından el içi büyüklüğünde parçalar satırla bölünür.
2. Tencerede bir kaşık yağ, çentilmiş soğan ile etler kavrulur, üzerine kabuğu soyulmuş domatesler doğranır, tekrar kavrulur.
3. Kavrulan bu etler üzerine dört bardak su dökülür, kapağı örtülerek etler iyice yumuşayıncaya kadar ateşte tutulur.
4. Etler pişince kabuğu soyulmuş patatesler ve tuzu konur. Onbeş dakika kadar daha kaynatılır, ocaktan indirilir. Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz ekilir.
500 gram kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
1 baş orta büyüklükte soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz.
500 gram orta yağlı
kıyma 2 baş soğan
1 çay bardağı ceviz içi
5-10 tel kadar maydanoz
2 kaşık yağ
500 gram ince bulgur 250 gram ayrıca yağsız kıyma
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber.
0 yorum:
Yorum Gönder