YAPILIŞI
1. Yağda doğranmış domatesler suyunu çekinceye ve parlak bir hal alıncaya kadar karıştırılarak kavrulur.
2. Bunun içerisine dört bardak et suyu dökülür. Tuzu katılır, kaynamaya bırakılır.
3. Kaynayınca içerisine evvelce fırında kızartılmış erişte dökülür, karıştırılır. Kaynamaya başlayınca ateşin altı kısılır, kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
4. Ateşten alınır, beş dakika kadar öylece bırakılır, sonra karıştırılır. Bu erişte pilâvı üzerine peynir, dövülmüş ceviz veya kavrulmuş kıyma koyarak yendiği gibi sade de yenir.
NOT:
Erişteler ister evde yapılsın, isterse hazır alınsın fırında kızartırken zaman zaman çıkartıp karıştırılır. Böylelikle bütün eriştelerin hepsi bir renkte kızartılmış olur. Makarnalar bölümünün başında ev makarnası hakkında gerekli bilgi verilmiştir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Mantar büyük gelince:
Eğer şişeyi kapatacağınız mantar büyük geliyorsa bir süre kaynar suya batırın.
Cevizleri kolayca kabuklarından ayıklamak için; geceden tuzlu suya koyup, sonra kırınız.
0 yorum:
Yorum Gönder