GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
250 gram orta yağlı
kıyma 12 orta boy soğan
2 orta boy domates 1.5 fincan pirinç
3 kaşık yağ Yarım kaşık salça
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber
1. Düzgün, orta irilikteki soğanların üst kabukları soyulur, haşlanır. Altları kesilir, ortasındaki cücüğü çıkarılır.
2. Kıymanın içerisine iki orta boy rendelenmiş domates, yıkanmış, ayıklanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, yeterince tuz, karabiber, bir fincan su ilâvesiyle iyice karıştırılır.
3. Altı düz bir tencrede yağ içerisinde salça biraz kavrulur. Cücükleri alınmış soğanlar kıymalı harçla doldurulur. Salçalı altı düz tencereye istif edilir. Soğanların yarısını aşacak kadar su konur. Kapalı olarak pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder