GEREKLİ MALZEMELER
1 kilo kereviz
2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates
10 adet arpacık soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük demet maydanoz
1 limon
Yeterince tuz
2-3 bardak su.
YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
1. Bir tencereye zeytinyağı katılır. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda öldürülür.
2. Kerevizler temizlenir, parçalara ayrılır, suya atılır. Suları süzülür, yine bolca su katılır, onbeş dakika kadar haşlanır.
3. Kerevizlerin suyu süzülerek evvelce haşlanan soğan ve havuçlar içerisine katılır. Bunlara ilâve olarak iki patates soyulur, doğranır, hepsinin üzerine dökülür. Tuzu konur, limon sıkılır. Üzerine iki bardak su katılarak karıştırılır, orta ateşte pişirilir. Tabaklara servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Soğuk olarak yenir.
Zeytinyağlı Kerevizin Yapılışının Videolu Tarifi ve Anlatımı
0 yorum:
Yorum Gönder