GEREKLİ MALZEME YAPI LlŞl
7-8 dolmalık ince kabak, 4 adet orta büyüklükte soğan, 2 adet orta büyüklükte domates, 5 diş sarmısak, 1 bardaktan biraz az zeytinyağı,
1 küçük demet maydanoz, yeterince tuz, kırmızı biber.
1. Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır, zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna çok ince kıyılmış sarımsaklar, yine ince kıyılmış maydanoz, tuz, kabuğu soyulmuş küçük parçalara bölünmüş domatesler eklenir. Hepsi birkaç dakika ateşte kavrulur ve ateşten alınır.
2. Evvelce üzerleri kazınmış, parmak uzunluğunda parçalara bölünüp suya atılmış kabaklar sularından süzülür, kalan yağda beş dakika kadar ateşte kavrulur. Üzerine bir çay bardağı su ve lüzumu kadar tuz dökülür. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
3. Bir numaradaki harca biraz su katılarak karıştırılır. Hepsinin üzerine kırmızı biber serpilir, pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
NOT:
Zeytinyağlı kabak yemeği Anadolu'da çiçekleri üzerinde çok körpe kabaklardan yapılır ki çok nefis olur. Hatta bazı yerlerde çiçekleriyle birlikte pişirip, içine yumurta da kırarlar ki çeşnili bir yemek olur.
0 yorum:
Yorum Gönder