3 bardak un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 orta boy domates
2 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 fincan zeytinyağı.
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Maya ılık bir bardak suda ezilir, içine bir tatlı kaşığı şeker ilâve edilir..
2. Üç bardak un elenir, unun ortası açılır, içerisine bir tatlı kaşığı tuz, bir fincan zeytinyağı ve yeterince ılık su konur, sulandırılmış maya ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur iki misli kabarıncaya kadar üzeri örtüiü ve bir beze sarılı olarak ılık bir yerde bekletilir.
3. Hamurun istenilen şekilde mayalanıp kabarması temin edildikten sonra yumurtadan büyük parçalara bölünüp beze yapılır. Bezeler, kenarları biraz kalın olmak üzere merdane ile yarım santim kalınlığında
AKLINIZDA BULUNSUN
Alüminyum kaplar asitlerden çabuk bozulurlar ve insan sağlığı üzerinde zararlı olabilirler. Onun için alüminyum kaplara asitli maddeleri, meselâ sirke, limon, domates hatta yoğurt gibi maddeleri koymamak lâzımdır.
Sebze ve yemiş lekeleri:
Sebzelerden hasıl olan lekeleri gliserinle, toz halinde kolayı karıştırarak yapılan pomat kolaylıkla çıkarır açılır. Üzeri elle zeytinyağı sürülerek yağlanır. Yağlanmış, açılmış hamur üzerine bir kat ince doğranmış domatesle döşenir, üzerine peynir serpiştirilir. Yağlanmış bir tepsiye alınarak yarım saat kadar ılık bir yerde bekletilir. 4. Sonra orta ısıdaki fırında pişirilir. Sıcak olarak yenir.
NOT: Bu peynirli pizza diğer peynirlerden de olur. Peynire kıyılmış maydanoz karıştırılır. Arzuya göre herpizzanın üzerine elle hafif karıştırılmış birer yumurta da konabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder