GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Yarım kilo kıymaya bir soğan rendelenir. Soğuk suda ıslatılmış ekmeğin suyu sıkılır, tuz ilâve edilir, güzelce yoğrulur.
2. Bu kıyma üzerine iki yumurta kırılır, tekrar yumurtaları yedirinceye kadar yoğrulur.
3. Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılmış iki elle yuvarlanır, avuç içerisinde bastırılarak yassıltılır.
4. Bu basılmış köftelerin her iki tarafına elle zeytin yağı sürülür.
5. Kömür veya odun közü olan ateşe ızgara konur, telleri yağlanır, ızgara kızınca köftelerin her iki tarafı kızartılır.
Şimdi evlerde eskisi gibi kömür veya odun pek yan-mıyor. Izgara köfteleri elektrikli ızgaralarda pişirmek de mümkündür.
NOT: Izgara köfte, sade kıyma, rendelenmiş soğan ve tuz karıştırıp yoğrulmak suretiyle basit bir şekilde de yapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder