GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Ciğer yıkanır, kurulanır, ince zarları soyulur. Sinirleri alınır. Fındık büyüklüğünde kuşbaşı doğranır. Tekrar yıkanıp delikli bir kevgir üzerine konur, suyu süzülmeğe bırakılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Acı sular su şekilde düzeltilebilir:
İki litre suya bir kahve kaşığı karbonat koyarak kaynatınız. Soğumaya bırakınız. Kireci dibe çöker. Su soğuyunca, yavaş yavaş dipteki tortuyu kabartmadan, başka bir kaba akıtınız.
2. Suları süzülen ciğerler kırmızı biberle iyice karıştırılır.
3. Ciğer 3 eşit parçaya ayrılır. Partiler halinde unlanır. Unlanan ciğer parçaları bir elekte iyice silkelemek suretiyle fazla unları giderilir.
4. Gayet kızgın zeytinyağına atıp delikli kepçe ile karıştırılır, bir dakika kadar pişirilip yağı süzülerek tabağa alınır. Diğer kalan iki parti de aynı şekilde yapılır, pişirilir. Hepsi tuzlanır.
5. Yağın üzerinden bir miktar alınarak ciğerler üzerine dökülür, kıyılmış maydanoz serpilir, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder