(Kefal, Mercan, Uskumru, Hamsi gibi)
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Güzelce temizlenmiş balıklardan herhangi birisi, suyu iyice süzülüp bir bezle kurulandıktan sonra;
2. Bir kese kâğıdına unla karıştırılmış tuz katılarak balıklar teker teker kesekâğıdının içine konup ağzı elle sıkılır, çalkalanır, böylece balığın her tarafına unun bulaşması sağlanır. Bütün balıklar undan geçirilir.
3. Bir kâğıt içerisine, balıklar üzerinde fazla bulunan un silkelenerek kese kâğıdına dökülür. Böylelikle bütün balıklar unlanmış olur.
4. Balıkların, kızgın yağ bulunan tavada iki tarafı kızartılır, tabağa alınır.
5. Tabaktaki balıklar, kesilmiş limonlarla, halkalar halinde doğranmış soğan, kıyılmış maydanozla süslenir, servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Seçtiğiniz kumaşlar pamuklu mu, yünlü mü?
Kumaş alırken yanılmamak için, seçtiğiniz kumaştan biriki iplik çekin, kibritle yakın. Eğer etrafa kuvvetli bir yanık kokusu yayılır ve iplik kömürleşerek elinizde kalırsa, yünlüdür. Çünkü yün güç ve kokulu olarak yanar. Pamuk ise çarçabuk yanar. Ardında ne koku, ne kömür bırakır. Sentetik elyaflar ise eriyerek düğümleşir.
Solda Balık Köftesi, sağda Balık Tava, altta Lüfer Izgara.
1 kilo sardalya balığı
3 adet domates
3 adet orta boy soğan
1 çay bardağından az eksik zeytinyağı
1 adet limon
1 çay bardağı su
Yeterince tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder