GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
E 23 gram koyun eti ' adet kuru soğan - adet taze soğan ' kaşık yağ Seşer tel dereotu, maydano
Kâfi miktarda tuz, karabiber 2 adet yağlı kâğıt
1. Kemiksiz yerinden, -but veya kol üstünden- alınan et kuşbaşı olarak doğranır.
2. Çentilmiş kuru soğan, birer santim uzunluğunda kesilmiş taze soğan, kıyılmış maydanoz, dereotu, karabiber, tuz ile et güzelce karıştırılır, yarım saat kadar bekletilir.
3. Yağlı kâğıtların ikisi birbiri üzerine konur, bir kaşık yağla yağlanır.
4. Bekletilen etli malzemeler yağlı kâğıdın ortasına dökülür. Kâğıdın önce bir tarafı sonra ikinci tarafı etlerin üzerine kapatılır, açık kalan kenarları burulur ve altına kıvrılır. Bir tepsiye konur.
5. Üstleri biraz su ile ıslatılır, tepsiye de yarım kaşık yağ konur, orta hararetteki fırında pişirilir.
NOT:
Yukarıdaki malzeme üçe bölünerek de yapılabilir. Bir de tek yağlı kâğıda sarılıp sonra ikinci yağlı kâğıda sarmak suretiyle de olur. içine giren malzemelere haşlanmış bezelye de konabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder